Uvodna stran

Zimska liga 2023

V mesecu januarju DMN Lenart organizira Zimsko ligo 2023. Ekipe se bodo najprej med seboj pomerile po ligaškem sistemu (vsak z vsakim), nato pa sledi končnica, v katero se uvrstijo najboljše 4 ekipe. Potek celotnega turnirja lahko spremljate tudi na povezavi https://www.meinturnierplan.de/showit.php?id=1673195744. Tokrat je prijavljenih 8 ekip, kar je nekoliko manj, kot smo bili vajeni pred dvoletno pavzo. Ne glede na to pa smo na prvem terminu, ki je potekal včeraj, že lahko spremljali razburljive tekme in videli veliko lepih zadetkov. Komu je prvi igralni dan prinesel največ uspehov, pa lahko vidite na spodnjih grafikah.

REZULTATI 1. IGRALNEGA DNE

ZL2023 Rezultati1

Najbolj suvereni so bili igralci ekipe Blue Butchers, ki so dobili vse 3 tekme v prvem igralnem dnevu in tako zbrali 9 točk. Ob tem je treba dodati, da je ekipa Lormanje Port caffe igrala tekmo manj a dobila obe odigrani ter s tem zaseda visoko 2. mesto. Na preostalih dveh mestih, ki še vodita v končnico pa sta zaenkrat ekipi KMN Vitomarci in FC Trojica. Nič še ni odločeno in v naslednjih dveh terminih imajo še vse ekipe možnost uvrstitve v izločilne boje, kar daje Zimski ligi 2023 dodaten čar.

REZULTATI 2. IGRALNEGA DNE

ZL2023 Rezultati2

Po drugem igralnem dnevu ni več ekipe brez točk, Lormanje Port caffe pa ostaja edina ekipa s 100% izkupičkom. Z zmago nad ekipo Blue Butchers (2:1) so prevzeli tudi najboljši položaj na lestvici. Videli smo kar tri tekme brez zmagovalca, rezultati pa so bili nasploh bolj tesni kot v prvem igralnem dnevu. Doseženih je bilo namreč 41 zadetkov na desetih tekmah, med tem ko jih je bilo na prvem terminu ob enakem številu tekem doseženih 58. Najvišja razlika zadetkov na eni tekmi je bila 4 zadetke, na prvem terminu pa je bila ta razlika kar 8 zadetkov. Vidi se, da se ekipe krčevito borijo za najboljša 4 mesta, ki vodijo v končnico.

REZULTATI 3. IGRALNEGA DNE

ZL2023 Rezultati3

Zadnji igralni dan je prinašal tekme, najprej rednega dela, nato pa še končnice, v katero je imelo na tej točki možnost uvrstitve celo 6 od 8ih ekip. Tudi zaključek rednega dela je bil zelo pester, saj smo polfinalna para ponovno čakali prav do zadnje tekme. Nekoliko presenetljivo je edina do sedaj nepremagana ekipa Lormanja doživela dva poraza. Doživeli so celo najvišji poraz (2:6) tega igralnega dne, čeprav so vodili že z 2:0. Na koncu so zbrali enako število točk (15) kot novinci letošnje izvedbe tekmovanja - ekipa Blue Butchers, a so zaradi zmage na medsebojnem srečanju v polfinale vseeno odšli kot prvoplasirana ekipa. Z dvema zmagama v zadnjem dnevu je tretje mesto zasedla ekipa FC Trojica (14 točk). 4. mesto, ki je kot zadnje še peljalo v končnico, pa so z zmago v zadnji tekmi rednega dela potrdili zmagovalci zadnje izvedbe Zimske lige 2020, KMN Vitomarci (13 točk). Res zelo izenačen redni del je bil odlična popotnica za zaključek, ki je sledil.

KONČNA LESTVICA REDNEGA DELA

ZL2023 Lestvica1

REZULTATI KONČNICE

ZL2023 Rezultati4

Polfinalni tekmista bili odločeni po pravilu prvega zadetka. V obeh primerih je namreč napredovala ekipa, ki je povedla. Razumljivo je, da je pritisk časa še toliko večji, ko se ekipa znajde v rezultatskem zaostanku. KMN Vitomarcem je v prvem polfinalu še uspelo zabiti gol priključka, a je za izenačenje zmanjkalo časa. Če prav so proti koncu srečanja poizkušali tudi z igralcem vratarjem v polju, kar je njihova odlika, pa zadetka niso več dosegli. V finale se je tako uvrstila ekipa iz Lormanja, ki je v zgodovini Zimskih lig pod okriljem DMN Lenart najuspešnejša ekipa. Drugo polfinale se je končalo z rezultatom 2:0, a smo na obeh straneh videli veliko več priložnosti kot kaže rezultat. Kdo ve kako bi se tekma obrnila, če bi Blue Butchersi že v 2. minuti izkoristili napako Trojiške obrambe in zabili na prazen gol. A obveljalo je kot pravi pregovor: "Priložnost zamujena, ne vrne se nobena.". Praktično do zadnje sekunde tekme smo bili priča trdim duelom in borbi za vsako žogo, igralci ekipe FC Trojica pa so naposled uspeli odbiti vse napade ekipe, ki jih je v rednem delu edina premagala (1:3 je bilo).

Tekma za 3. mesto je bila na presenečenje vseh zbranih bolj kot ne enosmerni promet. KMN Vitomarci so v mrežo ekipe Blue Butchers zabili kar 5 golov, slednji pa so naposled ostali brez zadetka. Vselej strelsko razpoložena ekipa je torej v končnici tekmovanja padla v strelsko krizo in tako ostala brez zadetka. Zagotovo so si po uspehih v rednem delu obetali več, a to je šport in tukaj je mogoče prav vse. Kot presenečenje rednega dela pa so pustili dober vtis in so na doseženo lahko ponosni.

V finalu smo spremljali nekoliko bolj taktično tekmo, saj nobena od ekip ni želela veliko tvegati. Vseeno pa so okrog 7 minute po lepo izigrani akciji skozi sredino igrišča v vodstvo prešli igralci Lormanja Port Caffe. Do 12. minute je vzdržalo njihovo vodstvo, nakar je ekipa FC Trojica prišla do izenačenja. Do konca tekme pa iz obeh strani kar nekaj poizkusov od daleč, a mreži sta mirovali. Tako smo prav v finalu spremljali edine kazenske strele, ki so dali zmagovalca Zimske lige 2023. Odločitev je padla v zadnji (5.) seriji, ko je igralec ekipe Lormanje Port Caffe zadel vratnico, igralci ekipe FC Trojica pa so se lahko veselili drugega naslova v tem tekmovanju.

 Zimska liga 2023 Skupinska

Veseli nas, da smo tekmovanje zaključili v dobrem vzdušju in čudovito skupinsko fotografijo. Uvod v leto 2023 je bil torej odličen, v DMN Lenart pa se nadejamo, da bomo tudi v prihodnje nadaljevali to tradicijo. Čestitke vsem najboljšim, zahvala za fair play pa vsem sodelujočim ekipam. Zahvala za korektno sodelovanje tudi sodniški organizaciji MDNS Maribor, s katero odlično sodelujemo že vrsto let. Upamo, da se vidimo tudi prihodnje leto, ko bo v organizaciji DMN Lenart potekala 9. izvedba Zimske lige.