Sezona 2019/2020

V minuli sezoni 2019/2020 v kateri smo imeli v spomladanskem času nemalo težav glede izvedbe in nadaljevanja lige zaradi epidemije je bilo prijavljenih na začetku 14 ekip. V jesenskem delu je ekipa ŠD Velka izstopila iz lige in smo ligo nadaljevali in končali z 13. ekipami. Liga se je v spomladanskem delu razcepila na dve ligi zaradi dolge prekinitve sezone zaradi epidemije in z željo, da zaključimo z tekmovanjem v mesecu juniju. Prvih 6 ekip glede na razvrstitev je ligo nadaljevalo v 1. medobčinski ligi, ekipe uvrščene od 7 do 13. mesta pa so ligo nadaljevala v 2. ligi.

V zadnjem tednu v mesecu juniju 2020, natančneje v soboto 27.6.2020 smo ligo odigrali in zaključili na igrišču v Voličini na umetni masi, kjer je za pogostitev ekip poskrbel vedno odličen gostitelj in sicer kolektiv »BAR 10«, kjer se jim na tem mestu javno in v imenu vseh udeležencev iskreno zahvaljujemo.

Na igrišču smo po posameznih končanih tekmah razglasili zmagovalca lige na igrišču in opravili podelitev nagrad. Nagradni sklad je znašal v skupni vrednosti nekaj več kot 1.000 € in je bil razdeljen med prvih 10 ekip.

poka20

Naslov prvaka je ponovno osvojila ekipa ŠD Pernica. Najboljši strelec je bil Bojan Klemenčič z 57 doseženimi zadetki, Pokal za Naj vratarja je osvojila ekipa ŠD Pernica, Fair-Play ekipa pa je bila 6-ič zapored ekipa M-Trgovina Lormanje.

Lestvica 1liga

 pe

1. mesto ŠD Pernica

 b10

2. mesto BAR 10

 lo

3. mesto M- Trgovina Lormanje

V 2. MFL ligi je 1. mesto je osvojila ekipa KMN Vitomarci. Lestvica je bila sledeča.

lestvica 2

 KMN Vitomarcivit

Kot organizator tekmovanja se še enkrat zahvaljujemo vsem udeležencem lige in vsem, ki ste kakorkoli pripomogli k uspešnemu zaključku sezone. Največjo zahvalo pa izrekam Denisu Holcu, ki je skrbel za nemoten potek lige, registracije in vse ostalo povezano za uspešno delovanje lige. Zahvaljujemo se tudi sodniški organizaciji za izvedbo sojenja vseh tekem. Čeprav je pred nami negotova prihodnost glede zdravstvenega stanja upamo, da se v jesen kmalu spet vidimo in srečamo ter pomerimo v naši rekreativni ligi v malem nogometu, kjer združujemo ekipe iz 7-ih Slovenje goriških občin. Hvala in športen pozdrav. Uroš