Sezona 2022/2023

Kako lepo je bilo v mesecu septembru ponovno brez skrbi stopiti na naša igrišča. A kaj, ko je tako hitro minilo obdobje do minulega vikenda, ko smo zaključili sezono 2022/2023 v 1. MFL Lenart. V tem času smo odigrali 22 krogov, v katerih smo realizirali 122 tekem. Doseženih je bilo skupno 1.140 zadetkov in podeljenih 155 kartonov. Na listo strelcev se je vpisalo 149 različnih igralcev. Tekmovanje je sicer začelo 12 ekip iz sedmih različnih Slovenjegoriških občin, a je žal le nekaj krogov do konca tekmovanja prišlo do izstopa dveh ekip. Priznati moramo, da je celotni sezoni to pustilo črno piko. A nabralo se je ogromno lepih stvari in v mnogih pogledih je bila tudi ta sezona edinstvena. Z namenom zaključka sezone pred mesecem junijem smo v dogovoru z ekipami nekoliko skrajšali premor v začetku leta. Tako smo prve tekme spomladanskega dela v športnih dvoranah odigrali že ob koncu meseca februarja. Zelo veseli pa smo, da je bilo stanje v rezultatskem smislu, predvsem v sredini lestvice, zelo izenačeno prav do zadnjega kroga. Na tem mestu zahvala ekipi Bar 10 za pogostitev in odlično organizacijo zaključnega dne s podelitvijo v Voličini.

Skupinska 2023

Skupinska slika najboljših treh ekip in posameznikov ob podelitvi nagrad za sezono 2022/23

Rezultatsko gledano je bila sezona 2022/23 ponovno povsem v smislu prevlade ekipe ŠD Pernica. Skoraj neverjeten je podatek, da zadnji ligaški poraz ekipe ŠD Pernica najdemo v sezoni 2018/2019. Če se malo pošalimo, bi v časih divjega zahoda menda že razpisali nagrado za njihov poraz. Potrebno bi bilo tudi malo obrisati prah z njega ali pa mu pristriči brado. Toda sprašujemo se, kateri ekipi bo to uspelo. Odgovora vsaj do naslednje sezone ne bo. Ob 100% izkupičku zmag so dosegli še 233 zadetkov, kar je bil z naskokom najboljši napad v ligi. Če bi sklepali zgolj po statistiki, imamo torej recept za prihodnje sezone. V zadnjih desetih letih je namreč zgolj v sezoni 2015/16 za naslov prvaka zadoščala najboljša obramba in ne napad. Takrat so 1. MFL Lenart osvojili igralci ekipe M Trgovina Lormanje.

Ekipi iz Pesniške občine pa je bila po lanskem 3. mestu najbližje ekipa KMN Vitomarci. Z le 44 prejetimi zadetki so imeli brez težav najboljšo obrambo lige. V zadnjih letih so postopoma zasedali vedno boljše uvrstitve, zato se lahko v naslednji sezoni morda nadejamo njihovega naskoka na najvišjo stopničko.

Na 3. mesto pa se je letos uvrstila ekipa FC Trojica. Po tretjem in prvem mestu v 2. MFL Lenart jim je sploh prvič uspelo priti do zmagovalnega odra. Če k temu dodamo, da so v januarju letos osvojili še Zimsko ligo 2023 v organizaciji DMN Lenart, je za njimi zares uspešna sezona.

Lestvica 2023

Končna lestvica 1. MFL Lenart za sezono 2022/23

Če se za trenutek ozremo še po nekaterih ostalih ekipah, ugotovimo, da je ekipa KMN Gostišče pri Antonu letos zasedla odlično 4. mesto. Po lanskem 10. mestu je to največji skok po lestvici navzgor. Je pa ekipa Bar 10 napram 2. mestu v lanski sezoni doživela največji padec po lestvici na 6. mesto. Kljub temu, da je v zadnjih 10. sezonah to celo njihova najnižja uvrstitev, je ob tem potrebno dodati, da so bili kar 8x na zmagovalnem odru! Statistika, ki ji lahko zavidajo vse ekipe.

ŠD Pernica 2023

1. mesto v 1. MFL Lenart v sezoni 2022/23 - ŠD Pernica

KMN Vitomarci 2023

2. mesto v 1. MFL Lenart v sezoni 2022/23 - KMN Vitomarci

FC Trojica 2023

3. mesto v 1. MFL Lenart v sezoni 2022/23 - FC Trojica

Kar se tiče posameznih nagrad, je situacija deljena. Nagrada za najboljšega strelca je že drugo sezono zaporedoma pripadla Darku Čehu iz prvouvrščene ekipe ŠD Pernica. Dosegel je zavidanja vrednih 60 zadetkov. Če preračunamo, je to cca. 2,7 zadetka na tekmo.

NAJBOLJŠI STRELCI V SEZONI 2022/23:

1. Čeh Darko (ŠD Pernica) - 60 zadetkov
2. Senekovič Urban (ŠD Pernica) - 45 zadetkov
3. Klemenčič Bojan (ŠD Pernica) - 40 zadetkov
4. Pečuh Žiga (M Trgovina Lormanje) - 31 zadetkov
5. Čeh Dominik (KMN Vitomarci) - 30 zadetkov
5. Fanedl Aljaž (ŠD Pernica) - 30 zadetkov
 

V nasprotni vlogi pa je bil najuspešnejši pri preprečevanju zadetkov nasprotnih ekip Miha Prijol, ki prihaja iz drugouvrščene ekipe KMN Vitomarci. Prejel je le 44 zadetkov na 22 tekmah, kar pomeni točno 2 zadetka na tekmo. Naj še dodamo, da je v povprečju padlo na tekmo nekaj več kot 8,6 zadetka. Obema seveda čestitamo za odlične dosežke.

Naj strelec 2023

 Najboljši strelec 1. MFL Lenart v sezoni 2022/23 - Čeh Darko (60 zadetkov)

V točkovanju "fair-play" se je že drugo leto zapored najbolje odrezala ekipa ŠD Pernica. Po lanskoletni sezoni, ko niso prejeli niti enega kartona so se tudi letos odrezali odlično in vse ostale ekipe pustili daleč zadaj.

Nagrade 2023

Najprestižnejši del nagradnega sklada 1. MFL Lenart za sezono 2022/23

V naslednjih dneh bomo pobrskali tudi po statističnih podrobnostih in skušali izluščiti še nekaj zanimivosti pravkar zaključene sezone. Vsem sodelujočim ekipam se zahvaljujemo za korekten odnos in pošteno borbo skozi celotno sezono. Želimo si, da se tudi v prihodnje naše poti križajo na Slovenjegoriških igriščih. A gremo lepo po vrsti. Najprej na zaslužen oddih, nato pa napolnjeni z novimi idejami in cilji naprej. Že naslednja sezona je nova priložnost, da našo "Lenarško ligo" dvignemo še kak nivo višje!

Hkrati se iskreno zahvaljujemo tudi sodniški organizaciji MDNS Maribor z g. Zahovičem na čelu. Skupaj smo h koncu uspešno pripeljali še eno sezono, kar je v veliki meri tudi njihova zasluga. Verjamemo, da bomo zdrave temelje iz preteklosti nadgrajevali tudi v prihodnje in nadaljevali malonogometno tradicijo v tem delu Slovenije. 

Za konec pa zahvala tistim, brez katerih praktično ne gre. To so naši podporniki, donatorji in sponzorji. Pa tudi vsi, ki z njimi sodelujemo skozi celo leto, da lahko na koncu našim ekipam podelimo.

Z neverjetnim zadovoljstvom se še pohvalimo, da smo letos nagradili kar 8 najboljših ekip in 2 najboljša posameznika, ob tem pa še najbolj "fair" ekipo in podelili tudi posebno nagrado za "fair-play" potezo sezone. Vse to pa seveda ne bi bilo mogoče brez vseh vas podpornikov, donatorjev in sponzorjev, ki ste nam pomagali omogočiti rekordni nagradni sklad ter praktične nagrade v višini 1.900 €. Hvala Golgeter Maribor, Gostilna 29 Lenart, Go4Goal protizdrsne nogavice, Diligitis Wellness&spa center, Čaplja Debelak, projekt Futsal Goalies in seveda Pokali Šketa.

Anžel Klemen, predsednik DMN Lenart