Sezona 2020/2021

Tako kot v prejšnji je bilo tudi v sezoni 2020/2021 dogajanje pestro, a žal ne na nogometnih igriščih. Pred samo sezono je bilo predvsem zaradi epidemioloških razmer, povezanih s Covid 19, veliko organizacijskih izzivov, ki smo jih v DMN Lenart reševali skupaj z ekipami. Ligo smo s 13 ekipami začeli v mesecu septembru, razpored pa je bil na začetku precej zgoščen, saj smo v prvih treh vikendih ob dvojnem razporedu izpeljali kar 6 krogov. Začetek je bil torej obetaven, a je že v sredini meseca oktobra 2020 vlada RS med drugim sprejela odlok, ki je prepovedoval vsa športna tekmovanja in prireditve na nižjih nivojih. Prepoved je veljala do začetka meseca maja, kar je za našo medobčinsko futsal ligo pomenilo pravo katastrofo. Kar 7 mesecev so bila naša igrišča v mirovanju, liga pa je žal obstala na mrtvi točki.

Takoj po ukinitvi prej navedenih prepovedi je bil sklican izredni sestanek s predstavniki ekip, katerega glavna tema je bila seveda rešitev sezone. Zamujenega časa ni bilo več mogoče v celoti nadoknaditi, zato so bili pripravljeni različni scenariji o skrajšanju oz. prestrukturiranju ligaškega tekmovanja za tekočo sezono. Pa tudi sicer v preteklosti nismo bili ravno ljubitelji pretiranega zavlačevanja tekem v poletne dni. V želji, da pa bi vseeno še nekaj odigrali, so ekipe naposled potrdile predlog o prestrukturiranju tekmovalnega sistema. Ker je bilo odigranih le 7 od 24 načrtovanih tekem, smo sklenili te rezultate opustiti, v mesecu juniju pa smo kot nadomestek ligaškega organizirali pokalno tekmovanje. Organizacijo je v sklopu 20. Sandijevega memoriala prevzela ekipa KMN Vitomarci. Sklenili smo namreč, da nadaljevanje ligaškega tekmovanja v poletnih mesecih ni po godu ekip, saj je takrat že tako tradicionalno okrnjena udeležba še pod večjim vprašajem.

 

V enodnevnem dogodku je žal sodelovalo le 8 od 13 ekip, saj so ostale ekipe udeležbo iz različnih razlogov odpovedale. In čeprav je bil glavni namen dogodka predvsem druženje ekip, ki so najbolj občutile izpad športnih aktivnosti, tudi tekmovalni del ni izostal. V dveh skupinah so se najprej med seboj pomerile po 4 ekipe. Vsaka ekipa je imela torej zagotovljene vsaj 3 tekme, najuspešnejši 2 iz vsake skupine pa sta se uvrstili v izločilne boje. Tam so bili najuspešnejši igralci ekipe Bar 10, ki so pokorili vso konkurenco. V svojih vrstah so imeli tako najboljšega vratarja (Rojs Janez) kot tudi strelca (Damiš Matija). Najboljši igralec pa prihaja iz vrst drugouvrščene ekipe KMN Vitomarci (Lozinšek Denis).

Skupinska 2

Tri najboljše ekipe pokalnega tekmovanja 2021

KONČNA RAZVRSTITEV:
1. mesto: Bar 10
2. mesto: KMN Vitomarci
3. mesto: M Trgovina Lormanje
4. mesto: FC Trojica

 

Sezono smo tako končali v soboto 12.6.2021 v Vitomarcih, kjer smo se po koncu tekmovalnega dela skupaj poveselili, organizatorji pa so poskrbeli za pogostitev, za kar se jim na tem mestu še enkrat zahvaljujemo. Lepo je bilo ponovno videti poznane obraze v prijateljskem vzdušju, malo poklepetati in obuditi stare spomine. Strinjali pa smo se tudi, da je lahko pokalno tekmovanje dobra praksa za prihodnja leta.

 

Sedaj, po koncu sezone, pa opažamo in si priznavamo, da se je v teh mesecih marsikaj spremenilo. Tukaj predvsem ciljamo na naše navade, ki so še pred nekaj leti v nedeljskih dopoldnevih imele zacementirano mesto ob futsal igriščih, zdaj pa ta povezava žal, ni več tako samoumevna. Obdobje, v katerem smo se vsekakor marsičesa naučili in še enkrat več dokazali, da je samo z dobrim sodelovanjem mogoče to zgodbo uspešno peljati naprej.

Za prihodnjo sezono si v DMN Lenart želimo le stabilnejših razmer, ki bi nam omogočale izvedbo naše primarne aktivnosti - športa. Nenazadnje naša medobčinska futsal liga na področju slovenskih goric skrbi za rekreacijo nekaj več kot 200 športnikov.

 

Klemen Anžel, predsednik DMN Lenart